Tuesday, January 01, 2019

Niin sanottu presidentti sauli niinistö puhuu mädäntyneiden tupakkihampaidensa lomasta puhdasta ryssäläistä paskaa maahanmuutosta ja turvallisuustilanteestamme:


Uudenvuoden puheita vuosittain valkoisempaan tulevaisuuteen
Kuntavaaleissa eduskuntavaaleissa varma valkoisemman tulevaisuuden ehdokas Seppo Lehto käytettävissänne

Niin sanottu presidentti sauli niinistö puhuu mädäntyneiden tupakkihampaidensa lomasta puhdasta ryssäläistä paskaa maahanmuutosta ja turvallisuustilanteestamme:


"Kansalaiset, Loppusyksystä Pariisin Riemukaaren alla paloi muiston tuli. Ensimmäisen maailmansodan päättymisestä oli kulunut sata vuotta." 

Huomio: Unohti sauli niinistö, että kyseessä oli Englannin tarve siirtomaasotiin ja kova yritys estää Saksaa pääsemästä Afrikkaan ja muulle missä itse Ranskan, Hollannin, Belgian kanssa loisi neekereiden ymv raaka-ainevarastoja louhien ja riistäen. Samoin Englanti pyrki estämään Suomen ja Saksan suhteet, sekä esti myös kansallisten alueiden yhdistämiset Viena ja Aunus tukiessaan bolsevikkihallintoa 1918.

Tasavallan presidentti: Ennuste maailmalle vaikuttaa kehnoltaEurooppa on maailman demokraattisin, tasa-arvoisin ja vapain maanosa. Nyt se on ajautunut repiviin riitoihin omista arvoistaan, tasavallan presidentti toteaa.


Jostain syystä sauli niinistö ei tuomitse kurkunleikkaajia, ei lastenraiskaajia, islamia ymv tahoja, jotka pyrkivät kusettamaan kaikki arvomme arvottomuuksiksi:

– Jos paras alkaa näyttää sekasortoiselta, kehnolta vaikuttaa ennuste koko maailmalle. Houkutus valita toisenlainen tie kasvaa. Eurooppalaisten arvojen vienti on vaihtunut niiden puolustamiseksi kotikentällä. Ja onko nähtävissä pyrkimystä meille vieraampien arvojen tuontiin? Demokratian, tasa-arvon ja vapauden vastakohdat tunnemme, sanoi tasavallan presidentti Sauli Niinistö uudenvuodenpuheessaan.

Hänen mukaansa meidän on herkeämättä puolustettava kansainvälistä sääntöpohjaista järjestystä.

– YK-järjestelmä on tärkeä tukipilari Suomen omallekin turvallisuudelle ja hyvinvoinnille. Samalla on varauduttava siihenkin, ettei nykyjärjestelmä enää ehkä toivu ennalleen.

Presidentti totesi, että maailma moninapaistuu kovaa vauhtia, maailmanjärjestys muuttaa muotoaan.

– Kiina käyttää taloudellista mahtiaan, Venäjä varustautuu sotilaallisesti ja Yhdysvallat etääntyy yhteistyöstä. Tässä muutoksessa meidän on pysyttävä valppaina. Suomella on hyvät yhteydet Washingtoniin, Moskovaan ja Pekingiin. Näitä yhteyksiä meidän on globaaleissa tavoitteissamme hyödynnettävä.

Päällimmäisenä presidentin mielessä on vaara ydinaseiden paluusta kansainvälisen politiikan arkipäivään.

– Jos kylmän sodan aikana laaditut aserajoitussopimukset romuttuvat, on meidän ponnisteltava sen eteen, että niiden tilalle luodaan uusia. Suomi on valmis tarjoamaan hyviä palveluksiaan neuvotteluyhteyden rakentamiseksi. Tätä viestiä viemme alkaneenakin vuonna eteenpäin. Yksin mahdollisuutemme vaikuttaa ovat kuitenkin rajalliset. Eurooppa on saatava takaisin niihin pöytiin, joissa tulevaisuudesta päätetään. Euroopan unioni, joka on sisäisesti heikko, ei tähän kykene. Yhdessä meidän on pystyttävä parempaan, hän sanoi.

Muutoksen keskellä huolestuttavia merkkejä
Sauli Niinistö totesi, että Euroopalla on pitkä perinne edustuksellisesta demokratiasta.

– Sen rinnalle, sitä korvaamaankin, on alettu kaivata enemmän suoraa demokratiaa, välitöntä ja nopeaa vaikuttamista. Syntyy muutosta vaativia marsseja, liikkeitä ja vastaliikkeitä.

– Elämme murroskautta. Uuteen tartutaan nyt hanakasti, mutta siitä saatetaan nopeasti myös luopua. Vaarana on, että menetämme jotain edustukselliselle demokratialle olennaista, nimittäin kyvyn sovittaa yhteen erilaisia näkemyksiä. Ja samalla kyvyn kuunnella ja yrittää ymmärtää muiden mielipiteitä, vaikkei niitä hyväksyisikään, presidentti sanoi.

Hän totesi, että oikeus kyseenalaistamiseen on demokratian ytimessä.

– Valta tyytyä tai olla tyytymätön kuuluu kansalle. Tyytymättömyydestä nykypuolueetkin ovat aikanaan syntyneet. Myös näiden uusien liikkeiden voima voi siis kanavoitua yhteistä hyvää rakentavaksi. Mutta muutoksen keskellä näkyy huolestuttavia merkkejä myös vaarallisista ääriliikkeistä. Keltaisten liivien suojaan piiloutuneet anarkistit ja avoimesti natsitunnuksin marssivat vievät ajatukset viime vuosisadan julmuuksiin ja raakuuksiin. Demokratiassa ei niille ole sijaa, Sauli Niinistö linjasi.

Hän muistutti myös huolestaan, että halu väärinymmärtää usein ohittaa yrityksen ymmärtää.

– Kiivaita kierroksia saava vääristelevä keskustelu on kurimus, joka helposti päätyy pysyvään vihanpitoon. Kulunut vuoden 1918 tapahtumien muistovuosi antoi ajattelemisen aihetta. Kun viha ottaa vallan, tavallinen ihminen voi päätyä julmiin tekoihin, joita hän ei aiemmin edes voinut kuvitella tekevänsä. Mutta vihanpidosta on myös tie yhteiseen tulevaisuuteen. Se aukeni meillä sitä mukaa, kun luottamus demokratiaan lisääntyi, presidentti sanoi.

On oikeus edellyttää tahtoa sopeutua yhteiskuntaamme
Tasavallan presidentti totesi, että muuttoliike ei ole maailmasta poistumassa.

– Päinvastoin, paine siihen kasvaa. Siksi sitä on kyettävä paremmin hallitsemaan, olipa kyse työperäisestä maahanmuutosta, pakolaisuudesta tai turvapaikan hakemisesta.

Hän muistutti, että turvapaikkahakemusta ei voida jättää käsittelemättä ilman, että rikotaan kansainvälistä oikeutta.

– Kansainväliset sopimukset on tehty suojaamaan hätää kärsiviä. Heitä meidän on autettava. Mutta kuten meilläkin on koettu, jättää järjestelmä mahdollisuuden hyväksikäyttöön myös muista syistä maahan pyrkiville. Lisäksi olemme nähneet, kuinka jotkut meiltä turvaa hakeneet, ja saaneetkin, ovat itse luoneet tänne turvattomuutta epäinhimillisin teoin. Se on kestämätön tilanne.

Presidentin mukaan täällä oleville on annettava mahdollisuus osallisuuteen.

– Vastaavasti on oikeus edellyttää tahtoa sopeutua yhteiskuntaamme. Ja vastuun kantamista, myös omiaan ohjaamalla. Lakiemme ja arvojemme vastainen käytös lisää riskiä kokonaisten ihmisryhmien leimaamiselle ja luo syvää epäluuloa, jopa vihaa, Sauli Niinistö sanoi.

Jotain on mennyt pahasti vinoon
Presidentin mukaan voimme hyvillä mielin sanoa, että Suomi on maailman demokraattisin, tasa-arvoisin ja vapain maa.

– Vahvuutenamme on aina ollut luottamus, myös viranomaisiin: opetuksesta sosiaalitoimeen, poliisista terveydenhuoltoon. Perinteisesti on arvostettu näitä turvamme tekijöitä.

– Nyt tulee kuitenkin yhä useammin esiin, että he joutuvat työssään kohtaamaan sopimatonta, jopa aggressiivista käytöstä. Jotain on mennyt pahasti vinoon, jos yhteiskunnan palveluksia tarjoava joutuu työssään pelkäämään avustettaviaan. Demokratian kunnioitusta mitataan arkisessa asioinnissa, pöydän molemmin puolin.

Presidentin mukaan on muistettava, kenelle ja miksi me tätä suurta tarinaamme kirjoitamme.

– Teemme sen lapsillemme. Kasvatamme heitä sanoillamme ja esimerkillämme. Ja teoillamme muovaamme maailmaa, joka heille jää. Näköala, joka seuraavalle sukupolvelle aukeaa, saa ihmisen jäämään tai lähtemään, yrittämään tai luovuttamaan tai niin kuin on nähty – kapinoimaan.

Hän totesi, että väkemme vanhenee ja luonnon kantokyky on tulossa tiensä päähän.

– Enää ei voi olla varma siitä, että lapsilla on edessään parempaa kuin vanhemmillaan.

– Presidentti totesi, että ilmastonmuutoksen torjuminen tuo meille kaikille eteen luopumisen vaadetta. Aineellisen yltäkylläisyyden ja jatkuvan kasvun aika on muuttumassa. Hyvinvoinnin loppua sen ei tarvitse tarkoittaa. Tasavertaisten mahdollisuuksien loppua se ei saa tarkoittaa. Meidän on kyettävä uudestaan määrittelemään, mistä koostuu se hyvä, jota tavoittelemme. Ihminen on sopeutuva ja kekseliäs. Uusi hyvä voi siten olla entistä parempi.

Presidentti kuitenkin totesi, että paitsi Suomi ja Eurooppa, koko maailma voi monin tavoin myös paremmin kuin koskaan ja päätti puheensa runoilija Eeva Kilven sanoihin.

”Siis kauneutta on.
Rakkautta on.
Iloa on.
Kaikki maailman kurjuudesta kärsivät, puolustakaa niitä!”  ( Helisevää vaskea ja tyhjiä sanoja)– Toivotan teille kaikille hyvää alkanutta vuotta ja Jumalan siunausta.


Sauli Niinistö presidenttinä keskittyy kusettamaan kansaa kuten teki kansanedustajana ja aiemmin presidenttiehdokkaan luvatessaan Suomella Nato-jäsenyyttä, samoin oli mukana heikentämässä suomalaisten ulosottosuojaa ja altistamassa 1990-luvun lamavelallisten velkojen myymistä ulkomaille niin että ulosotto ei lopu koskaan ennenkuin haudassa ko ajan ihmisiltä.

sauli niinistö kusettaa: "Paitsi Suomi ja Eurooppa, koko maailma voi monin tavoin myös paremmin kuin koskaan. Siksi on hyvä lopettaa runoilija Eeva Kilven sanoihin. ”Siis kauneutta on. Rakkautta on. Iloa on. Kaikki maailman kurjuudesta kärsivät, puolustakaa niitä!” Toivotan teille kaikille hyvää alkanutta vuotta ja Jumalan siunausta." - Perkele mikä rotta presidenttinä, saatanan paskahammas.
Herran siunauksessa nostetaan käsi oikeaan asentoon, se sauli niinistöltä kuten kaltaisiltaan ryssäläisiltä perseluteilta unohtuu. 

Yllä Seppo Lehto näyttää mallia Herran / Jumalan siunauksena.

Tamperelainen humanisti suursuomalainen Seppo Lehto eduskuntaan aitoa suursuomalaista isänmaan henkeä luomaan ja turvaa toiseuden ammattirikollisilta
https://seppo-lehto-eduskuntaan.blogspot.com
Katso paremmin Seppo Lehto eduskuntaan googlaten videoita, kuvia etc oheisista blogeista: https://kansanedustajan-taival.blogspot.com
-------------------------
https://uudenvuodenpuhe.blogspot.com/
-----------------------------

No comments: